Skriv en egen bok

Att skriva sin egna bok är något som många drömmer om att få göra. Många tar sig dock aldrig tiden att ens börja med sitt bokprojekt. I det här inlägget får du tips på hur du kan gå tillväga för att skriva din egna bok och bli en hyllad svensk författare.

Kontor

För att få ro till att skriva behöver man som författare ett eget utrymme. Du kan inreda ditt egna kontor i ditt hem där du ägnar dig åt ditt skrivande. Men eftersom många inte har utrymmet är det bra att det finns kontorshotell. På ett kontorshotell hyr du en kontorsplats. Fördelen med kontorshotell är att du kommer från hemmet och har möjlighet att interagera med andra människor, kanske till och med aspirerande författare. Kontorshotell finns på de flesta orter runt om i hela Sverige.

Planera din bok

Många kan säkert känna igen sig i att det svåraste med att skriva är att komma igång. Därför ska du ta dig tiden att planera din bok. När du planerar din bok bestämmer du bokens upplägg, men också hur mycket du ska skriva och när. Börja med att planera bokens innehåll, d v s vad som ska hända och när. Sedan gör du upp en plan för dig själv på hur många ord eller kapitel du ska skriva under en viss tid. Till exempel kan du bestämma att ditt första utkast ska vara färdigt inom tre månader eller att du ska skriva två timmar om dagen och ett visst antal ord. Det viktigaste är att du ställer rimliga krav på dig själv. När du uppnår dina mål kommer det att kännas roligare att skriva.

Skrivkramp

Skrivkramp är något som drabbar alla författare någon gång. Det finns flera olika sätt att bota skrivkramp. Det bästa du kan göra är att göra något helt annat för att inspirationen ska komma tillbaka till dig på ett naturligt sätt. Du kan också ta del av andras berättelser för att få inspiration till din egen. Genom att läsa böcker, se film eller serier kan du få tillbaka inspirationen.

Leave a Reply