Citera svenska författare på begravningen

Det finns en hel del människor som fruktar dagen då en nära anhörig går bort och det är dags att planera och ta del av en begravningsceremoni. För många är sorgeprocessen tung och de praktiska uppgifterna i samband med dödsfall och begravning kan vara extra jobbiga att ta sig igenom.

Som tur är finns det professionella begravningsbyråer över hela landet som gärna hjälper till. På Lova begravningsbyrå i Göteborg kan du få hjälp med alla delar av begravningen från val av kista till catering, ceremoni och solosång. Lova begravningsbyrå har dessutom kontor över hela landet där du kan få trygg, kompetent och personlig service och rådgivning.

Ta ett personligt farväl

En minnesstund eller begravningsceremoni kan utformas på en mängd olika sätt. Det är till exempel vanligt med stämningsfull musik, vackra dikter eller citat från den bortgångnes favoritförfattare. Den svenska författarinnan Bodil Malmsten är en av många författare som gärna citeras i samband med högtider eller ceremonier av olika slag. När du planerar en stämningsfull och känslosam minnesstund kan det kännas som en tröst att läsa upp texter som har betytt mycket för den som begravningen handlar om eller texter som på olika sätt beskriver eller fångar den bortgångnas tankar och personlighet. Lova begravningsbyrå kan hjälpa dig att ta fram texter om du behöver stöd. Du kan också få hjälp med dödsannons, val av gravsten och alla andra praktiska bitar som en begravning handlar om. I svåra stunder kan det vara skönt att kunna luta sig mot en stabil och kunnig begravningsbyrå som kan erbjuda sörjande hjälp att utforma ett vackert sista farväl.

Leave a Reply