Bli författare – hur du söker jobb

Det finns många områden inom yrket författarskap för den som vill arbeta med att författa. Man kan exempelvis författa manus till serier och filmer, författa serier eller skönlitteratur. Även poeter hör till kategorin författare. Många författare arbetar självständigt, men vissa är anställda. Om du vill vara anlitad författare måste du söka jobb som utannonseras och med ett bra CV har du större chans att få jobb.

Använd en mall

När du ska söka jobb kan det vara en stor fördel att använda dig av en CV mall för att skapa ditt CV. Anledningen till det är helt enkelt att du lättare kan utforma CV:t så att du ökar chanserna att få jobb. Ditt CV är trots allt det enda en arbetsgivare har att gå på för att kunna avgöra om du är en bra kandidat eller ej. Utöver att utforma ett bra CV bör du även formulera ett bra personligt brev. Även där kan du med fördel använda dig av en mall för att lättare kunna skapa och utforma brevet.

När du har ditt personliga brev och CV på plats är det bara att skicka iväg dessa till potentiella arbetsgivare och hoppas på det bästa. Med vetskapen om att du gjort ditt bästa blir ett potentiellt “nej” inte lika svårt.

Leave a Reply