Öppna bokaffär i Stockholm

Är svensk litteratur ditt stora intresse kan rätt väg vara att driva din egen butik i Stockholm. Även om e-handeln tagit över makten när det gäller bokförsäljning är en fin bokaffär alltid uppskattad. När du äger butiken kan du dessutom själv välja typer av böcker du ska sälja.

Vill du ha lite smarta tips som hjälper dig att komma igång med bokaffären? Då har du hittat helt rätt. Här får du veta mer om viktiga saker att tänka på, men också hur du marknadsför din verksamhet.

Synliggör din nyöppnade bokaffär

Eftersom att konkurrensen är större i storstäder som Stockholm än på mindre orter är det viktigt att marknadsföra din butik från start. Ett tips är att redan tidigt se till att ta in böcker som skapar ett visst intresse bland potentiella kunder. Det betyder inte att du enbart behöver sälja kommersiella böcker. Däremot kan populära titlar vara ett lockbete och du kan då marknadsföra din kommande försäljning av boken i Stockholm för att skapa ett “surr” kring butiken. Det kan vara en kommande försäljning av Alex Schulmans senaste bok eller kanske en ny deckare av Camilla Läckberg.

Den kommande försäljningen kommer att gynnas om du drar igång med någon form av lockbete. När du har jobbat upp en liten men lojal kundgrupp kan du sedan nischa ditt litterära utbud utifrån ditt eget intresse.

Avtal för kommande försäljning

Inför öppningen av din nya bokaffär behöver du ha avtal skrivna med de förlag alternativt författare du önskar erbjuda dina kunder. Det är viktigt att alla nödvändiga detaljer finns med i avtalet såsom ditt pris, försäljningspris samt hur de levererade böckerna ska betalas.

Det är också nödvändigt att ha en konkret plan för vad som gäller om böcker eventuellt blir stulna eller går sönder. Alltså vem som står ansvarig om detta sker eftersom att böckerna inte hunnit bli sålda till slutkunden.

Tänk även på att marknadsföring av böcker kan vara känslig beroende på vilken författare det gäller eller vilken typ av bok det rör sig om. Inför en kommande försäljning av en bok om Stockholm kan det vara bra att låta en jurist gå igenom materialet. För att säkerställa att allt följer eventuella regler.

Lycka till med din kommande försäljning av böcker i Stockholm!

Leave a Reply