Skapa en bra skrivhörna

Drömmer du om att bli författare eller gillar du bara att skriva? Skapa en skön och inspirerade skrivhörna så kommer du arbeta bättre.

Egen skrivhörna

Målet med en skrivhörna eller kontor är att du ska jobba bra. Att du ska känna inspiration och ha ett flyt när du arbetar. Även om du idag inte har inkomst på dina texter är det smart att skapa ett ställe där du verkligen kan arbeta. Antingen för att skriva en bok, blogga eller handskrivna dikter. Ett ställe som är ditt och dit du kan dra dig undan.

Bra kontorsmaterial

För att ditt kontor eller skrivhörna ska bli en bra plats är det viktigt att du har ett passande skrivbord och en ergonomisk skrivbordsstol. Du ska sitta skönt. Bordet ska vara nog stort, utifrån rummets storlek. Du ska få plats med dator och block. Allt vad du behöver. Sedan är det också smart att köpa in kontorsmaterial så att du kan arbeta med ett bra flöde. Förutom pennor och block, ska du ha ett rejält lager med kopieringspapper och bläckpatroner. Du hittar allt kontorsmaterial och möbler du behöver på SwedOffice till riktigt bra priser. Beställ rejält med kopieringspapper så att du alltid har det hemma och kan skriva ut dina manus för att redigera texten bättre.

Skön arbetsplats

När vi tänker oss en skön arbetsplats är det lätt att vilja ställa dit en massa saker för att göra det personligt. Men oftast är det faktiskt tvärtom. Ju mindre saker du har, desto lättare kommer du att kunna koncentrera dig. Tänk minimalism, men med lite personlig känsla. Inred din altan på ett personligt sätt, men låt din skrivhörna mest bestå av skrivbord, stol, dator och böcker som står i bokhyllan. Det är klokt att se till att allt har sin egen plats. Ställ dit en byrå eller snygga lådor för mindre kontorsmaterial och gamla utskriva manuskript som du inte vill slänga. Även om du har en stor bokhylla i vardagsrummet är det ändå trevligt att även ha en bokhylla vid skrivbordet. Det ger inspiration, förutom att du kan ha böcker som har med författarskap och att skriva där. Eller böcker av dina favoritförfattare.

Blivande svensk författare

För att skriva boken, romanen, faktaboken om hembygden eller om marknadsföring, är det klokare att skriva ofta, men lite grann, än att försöka skriva mycket vid enstaka tillfällen. Tio minuter varje dag är lättare att verkligen genomföra, än fem timmar varje lördag efter en lång arbetsvecka. Särskilt om du har familj.

Leave a Reply